Vrei Asigurare Locuinta Ieftina?
Formular Asigurare Locuinta
Tip locuinta
Anul constructiei
Suprafata [m²]
Localitate / Judet
Valoare locuintei [Euro]
Valoare bunuri (optional)
Noi nu promovam aceasta asigurare intrucat este insuficienta ca acoperire iar cu aceiasi bani se poate cumpara ceva mai bun (vezi mai jos)

- La polul opus este Asigurarea Complexa de Locuinta (denumirea este generica) care acopera o multitudine de riscuri privind locuinta, bunurile, raspunderea civila fata de terti, integritatea fizica / decesul persoanelor care traiesc in acea locuinta, s.a.

Subliniez ca, fiind vorba de o asigurare complexa, aceste riscuri acoperite variaza de la o societate de asigurare la alta. Acelasi lucru este valabil si pentru pretul asigurarii.

Iata cateva criterii dupa care asiguratorii se ghideaza in stabilirea preturilor asigurarilor de locuinta: zona seismica in care se gaseste locuinta; tipul locuintei ( apartament / casa /vila); materialele de constructie folosite ( sunt vizate cele combustibile cum ar fi lemnul); anul constructiei; locuinta permanenta / temporara; etc.

Atentie la nivelul fransizelor (partea din dauna pe care o suporta asiguratul) care influenteaza si ele pretul asigurarii.

Pretul aproximativ al unei astfel de asigurari Complexe de locuinta este:

0,15% din Suma Asigurata pentru un apartament dintr-un bloc construit in anii '80
0,2% din Suma Asigurata pentru o casa/ vila care contine si elemente din lemn
Peste 0,3% in cazul locuintelor cu risc sporit (izolate fata de cea mai apropiata localitate, nelocuite permanent, constituite in proportie mare din materiale inflamabile, etc)

Bunurile din locuinta se asigura pentru aceleasi riscuri ca si locuinta (plus furtul prin efractie) pentru cotatii asemanatoare sau putin mai mari.

Exemplu : Asigurarea unui apartament cu doua camere (40.000 Euro) la etajul 2 al unui bloc din Constanta construit in anul 1984 ar costa in jur de 60 de euro. Asigurarea bunurilor din apartament, in valoare de 10.000 euro, ar costa inca vreo 17-18 euro. Una peste alta in jur de 80 de euro pentru asigurarea Complexa a locuintei pentru un an de zile. Nu credem ca este mult.

- Asigurarea Facultativa (Simpla) de Locuinta (denumirea este generica) a fost gandita de catre asiguratori ca un produs intermediar, in privinta complexitatii si a pretului, intre Asigurarea Obligatorie PAD si Asigurarea Complexa a Locuintei. Scopul unei astfel de Asigurari Facultative de Locuinta este de a fi oferita si promovata in locul asigurarii obligatorii PAD, la preturi comparabile dar acoperind riscuri mai multe si cu probabilitate de producere ridicata. Riscurile acoperite si preturile variaza in functie de asigurator.
Iata de exemplu riscurile acoperite de o astfel de asigurare:
1) Cutremur
2) Inundatie
3) Alunecare de teren
(acestea 3 de mai sus sunt acoperite si prin polita PAD( obligatorie) 4) Incendiu;
5) Explozie;
6) Trasnet;
7) Vijelie;
8) Tornada;
9) Grindina;
10) Caderea de corpuri pe cladire;
11) Vandalism;
12) Furt prin efractie ( a bunurilor din locuinta) ;
13) Apa din conducta rezultata prin spargerea tevilor; si altele.

• Foarte important este ca sunt incluse in asigurare si bunurile din locuinta (in cuantum de 10% din valoarea locuintei) fara a creste pretul asigurarii.

Iata cateva exemple de pret pentru o astfel de Asigurare Facultativa (Simpla) de Locuinta (preturile difera in cazul fiecarui asigurator):
• Garsoniera - Suma asigurata = (de la) 20.000 euro pt Cladire + (bonus) 2.000 euro pt bunuri ; Prima de asigurare este 20 euro
• Apartament cu 2 camere - Suma asigurata = (de la) 30.000 euro pt Cladire + (bonus) 3.000 euro pt bunuri ; Prima de asigurare este 30 euro
• Apartament cu 3 camere - Suma asigurata = (de la) 40.000 euro pt Cladire + (bonus) 4.000 euro pt bunuri ; Prima de asigurare este 40 euro

Legea asigurarii obligatorii de locuinta a fost modificata recent (decembrie 2010). Noile prevederi stabilesc ca acele persoane care aleg sa-si faca o Polita Facultativa de Locuinta ( cu multe riscuri acoperite in care sunt incluse si cele trei ale politei obligatorii) nu mai trebuie sa incheie si Asigurarea Obligatorie PAD. Asta inseamna, pentru cei care isi fac polita facultativa ca nu mai trebuie sa cheltuiasca inca 20 de euro pe polita obligatorie PAD care oricum nu acoperea mare lucru
Acum prezenti in:

Constanta, Navodari, Mihail Kogalniceanu, Lumina, Ovidiu, Medgidia, Murfatlar, Valu lui Traian, Agigea, Techirghiol, Eforie, Costinesti, Cernavoda, Harsova, Mangalia si Timisoara.